Nyheter

Nyhetsbrev nummer 4

· Uncategorized · No Comments

Hej allesammans,

Byggnationen av era nya bostäder går framåt.  Den sista radhuslängan är nu monterad och invändiga arbeten kan påbörjas även där.

I de första husen pågår målning och första köksleveransen samt kakel och klinker har kommit.

För er som gjort tillval av extra klädkammare kommer vi behöva ändra slagningen av dörren. Detta kommer innebära att dörren öppnas ut mot övre hallen, vilket också kommer ge klädkammaren mer praktiskt utnyttjande av ytan.

Datumen för tillträde är nu bestämda. Inför tillträdesdagen kommer ni att få en avräkning på vad som är kvar att betala.

På tillträdesdagen tar ni er till Svensk Fastighetsförmedlings kontor där nycklar till er lägenhet finns att hämta mot uppvisande av kvittens på att slutbetalning har gjorts. För allas trevnad och för att göra det mer praktiskt kommer ett inflyttningsschema med konkreta klockslag per lägenhet att kommuniceras när vi kommer närmare inflyttning. Detta gör att man undviker att alla har sina flyttsläp på plats samtidigt vilket i sin tur kan försvåra en flytt. Här nedan har ni era respektive tillträdesdatum:

Lägenhetsnummer: 5-16: 2018-08-31

Lägenhetsnummer: 17-28: 2018-09-28

Lägenhetsnummer: 29-34, 1-4: 2018-10-19

Lite längre fram kommer ni att få exakta tider för att kunna få vara med vid slutbesiktningen. Nedan får ni en indikation på vilka datum det handlar om men den exakta tiden för när just ni kommer att ha slutbesiktning på er lägenhet kommer att kommuniceras när vi närmar oss.

Slutbesiktning brukar ta ca 30-45 minuter per lägenhet och ni som lägenhetsköpare erbjuds möjlighet att delta som ”brukare”. Formellt så sker besiktningen mellan två parter; bostadsrättsföreningen som representeras av oss i interimsstyrelsen från EREIM samt totalentreprenören Titan Bygg. Vi har utsett en besiktningsman från företaget WSP.

Slutbesiktning för respektive lägenhet.

Lägenhetsnummer: 5-16: 2018-08-20 – 2018-08-21

Lägenhetsnummer: 17-28: 2018-09-12 – 2018-09-13

Lägenhetsnummer: 29-34, 1-4: 2018-10-08 – 2018-10-09

Så fort den ekonomiska planen är klar, senast två till tre veckor innan inflyttning kommer vi att upplåta lägenheterna. Svensk Fastighetsförmedling kommer kontakta er för att boka tid för att skriva Upplåtelseavtalet.

Vi kommer nu påbörja arbetet med den ekonomiska planen som ni behöver i låneprocessen med banken. Kommunicera med er bank vilket tillträdesdatum som gäller för just er. Då kan de förbereda lånehandlingar tillsammans med er och diskutera ränta m.m. Då är ni förberedda för att upprätta lånen, utföra betalningen och ta med er ett kvitto till Svensk Fastighetsförmedling för att få ut nycklar.

 

Hälsningar Brf Stomnätet

genom Johan Martinelle

Nyhetsbrev nummer 3

· Uncategorized · No Comments

Hej allesammans,

Här kommer lite information inför tisdagens och onsdagens husvisning och tillvalskväll.

Adressen till radhus nummer 18 i Brf Slånbäret är:

Gullrisgatan 108, Kumla

Det kommer vara Drop in från kl 17 fram tills ca 18:30

Ni parkerar längs med ”stora” Gullrisgatan (se illustration) och går sedan körvägen via besöksparkeringen för att ta er in i området till radhuset.

Området är delvis inflyttat men vi har inte hunnit etablera häckar och bygga staket tänk därför på att inte gena över några tomter utan använda vägarna. Vi har också pågående byggnation och byggetablering varpå vi ber er att inte beträda detta område.

Radhuset är vår modell på 113 kvm, varpå det förekommer vissa skillnader mot de radhus ni har köpt i Brf Stomnätet, vi kommer dock under eftermiddagen även erbjuda en VR-rundvandring i en liknande modell av de radhus ni skall flytta in i.

Tillvalskvällen

Startar kl 19

Adress:

HTH Köksforum

Salamandervägen 19-21

702 28 Örebro

 

Agenda:

  • HTH hälsar välkomna

 

  • Presentation av: HTH, EREIM, Futura; Nordea

 

  • HTH genomgång folder/tillvalsblankett

 

  • Möjlighet till rundvandring och rådgivning av HTH:s personal.

 

  • Möjlighet till frågor avseende övriga tillval och tillvalsportalen

 

  • Mikael från Futura finns tillgänglig för frågor och rådgivning kring de olika solcellspaketen.

 

  • Nordea finns tillgängliga för frågor och rådgivning

 

Ni kan redan nu gå in och bekanta er med tillvalsportalen men avvakta med att registrera era val till dess att vi meddelat att det är okej eftersom jag fortfarande väntar på en synkning med avtalsleverantören för att ni skall kunna signera med mobilt bankid.

Uppdaterad tillvalsdokument finns att hämta på tillvalsidan.

Nytt är att vi valt att erbjuda möjlighet till en extra klädkammare på plan 2.

Vi har valt att erbjuda två olika 16A hemmaladdare från Garo.

Kompletterat information om spotlight med möjlighet att välja bort uttag i tak.

Projektet:

Vi vill också passa på att informera om att projektet löper på enligt plan. Byggnationen är i full gång två hus är stomresta och vi kommer gjuta fjärde betongplattan på tisdag vecka 6. Installationer av rör och el kommer påbörjas i hus 1 under vecka 6.

 

INBJUDAN -Tillvalskväll 2018-02-06 & 2018-02-07

· Uncategorized · No Comments
Hej allesammans,  
Vi vill bjuda er till en tillvalskväll på HTH Köksforum i Örebro.
 
Kvällen inleds med lite generell presentation av projektet och tillvalsportalen för övriga tillval. 
Sedan presenteras vad som ingår i standardköket och upplägget för kökstillval. Därefter finns det tid för rådgivning från HTH:s säljare, titta runt i butiken på tillval samt eventuella frågor och genomgång av tillvalsportalen övriga tillval. 
Ni får gärna bekanta er med tillvalsportalen innan mötet (vi meddelar när den öppnat) så ni upptäcker om någonting är oklart, tänk dock på att inte slutföra och signera avtalet förens ni är säkra på era val. 
Med anledning av att vi flyttar fram tillvalskvällen väljer vi också att ändra sluttiden för inlämnade tillval till fredagen den 16 februari 2018.
För er som är intresserade av att titta på ett färdigt hus skall vi undersöka möjligheten att i  samband med tillvalskvällen besöka ett utav våra nyproducerade radhus i Kumla.
Vi kommer att skicka ut ett anmälningsformulär där ni kan anmäla vilket datum och hur många ni kommer för respektive aktivitet
Datum: 2018-02-06 & 2018-02-07
Tid:  Kl 19-21
Plats: 
HTH Köksforum
Salamandervägen 19-21
702 28 Örebro
Hälsningar styrelsen
Brf Stomnätet

NYHETSBREV 2

· Uncategorized · No Comments

Hej,

BRF Stomnätet har nöjet att meddela att JS Bygg & Fastigheter AB från Kumla har fått förtroendet att göra markarbeten i det nya området.

”JS Bygg & Fastigheter AB har varit med i flertalet av våra tidigare projekt vilket gör att dem har erfarenhet av att bygga våra hus, vilket känns mycket förtroendeingivande.”  – Johan Martinelle, Projektledare EREIM AB.

Efter en drönarflygning med ortofotografering har marken projekterats med nya höjdsättningar och efter det har markarbete tagit fart. Pålningen påbörjades vecka 42 och schaktarbeten startade vecka 43.

Från och med nu kommer det att vara mycket transporter till och från arbetsplatsen samt aktivitet på plats. Vi ber er respektera att detta är ett arbetsområde där entreprenören har arbetsmiljöansvaret och att ni som är nyfikna på byggnationen istället tittar på avstånd. Vi försöker uppdatera med fotografier allt eftersom.

De första stommarna ligger redan färdiga i fabrik och väntar på att få bli levererade till byggarbetsplatsen.

Vi bilägger en förhandskopia på tillvalslistan och ni kommer också kunna gå in på www.brfstomnatet.se/tillval och läsa mer om de gröna tillvalen samt ladda ner tillvalslistan.

Vi kommer sedan återkomma med skarp version med mindre revideringar och meddela när tillvalsportalen är öppen för att gå in och registrera era tillval. Så småningom kommer vi också skicka ut information från HTH Örebro för tillvalsprocessen avseende kök samt boka ett datum för en tillvalksväll i Örebro där ni kan få mer information.

 

Hälsningar

 

Styrelsen

BRF Stomnätet i Västerås

Nyhetsbrev nr 1

· Uncategorized · No Comments

Hej,

Vi vill gratulera er till er nya bostad i BRF Stomnätet! Ett tryggt och naturnära boende med skolor och förskolor inom promenadavstånd.

För er som inte redan visste det så såldes samtliga 34 radhus slut inom loppet av

en vecka och det är vi mycket glada för. Dels ger det en trygghet för bostadsrättsföreningen och dels så innebär det stora intresset att det finns en mycket god eftermarknad för er som köpt en bostad i projektet.

Projektbolaget har nu skrivit under avtalen för att förvärva marken, vi har erhållit bygglov och upphandlat Enterprise Construction Sweden AB som totalentreprenör för att bygga området. En entreprenör som har stor erfarenhet av att bygga våra hus då de varit med i flera av våra projekt i exempelvis: Örebro, Kumla & Växjö.

Tekniskt samråd med kommunen är genomfört och inom kort väntar vi startbesked för att få börja bygga. Vi har goda förhoppningar om en byggstart i början av Oktober. Första inflyttningarna beräknas ske efter ca 12 månader. Hela projektet beräknas vara färdigt ca 14 månader efter byggstart.

Föreningen har erhållit en förskottsgarantiförsäkring och tillstånd att ta in handpenningen. Förskottsgarantiförsäkringen fungerar som en säkerhet som krävs för att föreningen skall kunna få tillstånd från Bolagsverket att kunna ta emot förskott på insatser. Svensk Fastighetsförmedling kommer att skicka ut information om kontonummer för inbetalning inom ett par dagar, när ni fått informationen har ni 10 dagar på er att betala.

Vi förstår att ni vill komma igång med planeringen av er nya bostad och har många funderingar gällande kök och tillval. Inom kort kommer vi att presentera de mer omfattande gröna tillvalen som solceller och elbilsladdare. Detta eftersom entreprenören behöver veta omfattningen i ett tidigt i projektet. Inom några månader kommer vi att presentera tillvalslistan för övriga val i huset så som kök, badrum, belysning etc.

Vi använder www.brfstomnatet.se som plattform för information till dig som kund och vi kommer här löpande lägga ut projektnyheter, tider att hålla koll på och allmän information.

 

Hälsningar

 

Styrelsen

BRF Stomnätet i Västerås